Donderdag 23 juli 2008

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg survey

19 Juli 2009 | Denemarken, Ribe

Om 7:30 opgestaan en naar de eerste cache gereden.
Ribe,denmarks oldest town 8:00
Een heel mooi oud dorpje. Verschillende mooie huisje een soort van vakwerk huisjes.
De kerk konden we jammer genoeg niet in maar buiten konden we wel een orgel horen spelen. Op elke huisje staat wel een bordje met wie ergewoond heeft. De jaartallen allemaal ronde de 1800. Wat een rust heerst hier in zo’n dorpje. Een zeer leuke en mooie cache.
Blavandshuk 9:10
De vuurtoren was al een tijdje te zien maar eerst nog even het dorpje door, nouja dorpje het was m meer een vakantie dorpje. Er stond een gigantische rij voor de bakker. De rij ging buiten nog 20/30 meter door zal wel lekkere broodjes hebben gehad. Eenmaal op bestemming hup de duinen in eerst nog even op een bord zitten kijken met
een soort van golfstroom en hoe je je zelf eruit kan redden we begrepen er niks van, maar eenmaal boven op de duintop en bunker zagen we waarom. SCHITTEREND. Er liep een hele rand door de zee met een scheiding van twee stromen, een heel mooi gezicht. En het uitzicht op de vuurtoren en de zee. Zo horen de caches te zijn. Hier nog even genoten van het uitzicht.
Between bricks and jets 11:30
Eenmaal op bestemming aangekomen bleek het loggen toch niet zo simpel. Zo veel mensen richting legoland, zowel jong als oud dromde zich naar binnen of waren onder weg om uberhaupt om bij de ingang te komen. Dan maar even op de weg gaan staan en een foto gemaakt. Toch noch 2 keer heen en terug moeten rijden om de beste foto’s te maken. Wel een heel mooi gezicht als je over de muur heen kijkt, al die lego blokjes. Dan komt de jeugd weer boven,want wie heeft er niet meegespeeld.
Vejlby fed 13:00
Er stond in de cache bij goed en warm weer is het hier moeilijk om hier ongezien de cache te loggen. Wij hadden deze omstandigheden alletwee mooi en warm. Door eerst over het vakantie park te hebben gereden toen maar een parkeer plekje zoeken. John is maar in de auto gebleven. Over het paadje heengelopen en dan krijg je een schitterend uitzicht. Een echte blauwe zee. Het was niet zo druk op het strand,werd wel veel aangekeken gps in je ene hand cache beschrijving in de andere hand, maar ja we zijn het gewend. Eenmaal op de plaats van bestemming toch nog even goed moeten zoeken. En constant even achter je kijken en luisteren of er niemand aan komt. Rustig kunnen loggen en de cache terug gelegd, toen moest ik heel snel opschieten want er kwamen mensen over het pad. Maar even net gedaan of ik foto’s aan het maken was van een schitterende en heel bijzondere bramenstruik.

Tol voor brug 205 kronen deens vaste land denemarken naar eiland denemarken. En tol voor brug 260 kronen deens denemarken naar zweden.
Op weg naar Zweden Copenhagen nog aangedaan. Op zoek naar de kleine zeemermin. Waar zat dat kreng ook al weer . de auto geparkeerd bij een kantoor. Hier mag je de auto parkeren. En opweg richtig de zeemeermin. Het was gelukkig niet zo druk dus konden we op ons gemak foto’s maken. In de omgeving liggen nu hele grote cruise schepen een schitterend gezicht.
Hier vandaan kan je over de boulevard richting het fontijn lopen. Onderweg zat er nog een zwaan te broeden. Ze werd niet boos en was het schijnbaar al zo gewent om aangestaard te worden.
Eenmaal bij het fontijn hier een paar schitterende foto’s genomen. Het gaat hier over een noorse legende.

Om 19:00 in zweden de grens over
Onderweg nog hele grote rook pluimen gezien hier stonden een aantal weilanden vol tarwe in brand.
Om 22:00 op de camping. Dit is een soort van boerencamping kosten 20 euro inclusief stroom. Daarvoor nog effe bij een hotel aangeklopt hier vroegen ze 965 zweedse kronen (omgerekend 120 euro maar dan zat er wel onbijt bij) deze camping is een aanrader hier staan ook houten chaletjes op kosten onbekend. Voor het slapen geen nog een schitterende zonsondergang gezien. De gehele lucht was rood gekleurd.

Camping N 56’13,606 E 012’53,493