Vrijdag 24 juli 2008

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg survey

19 Juli 2009 | Zweden, Ängelholm

Om 9:00 op gestaan en om 9:30 weggerreden.
Een schitterende mooie dag.
Gemiddelde prijs in zweden voor diesel is 1,419 zweedse kronen (omgerekend ?)
Overnachting met stroom voor 20 euro
Nu op weg naar gotenborg. Onderweg rijdt je een hele tijd langs het water een heel mooi gezicht zo over de zee.
Buiten was het 32 graden en in de auto lekker koel. Eenmaal in gotenburg aan gekomen op weg naar de cache. Na lang zoeken eindelijk een parkeerplaats gevonden achter een kantoor. Het was nog maar 130 meter naar de cache jaja.
John is in de auto gebleven en bewaakte het huis.
Om 11:00 aan de reis begonnen

Gunvar 13:00
Na een parkeerplaats te hebben gevonden aan deze korte wandeling begonnen. Er stond op mijn gps nog 130 meter. Nou dat werd iets langer. Het eerste stuk ging over een wandelpad met aan de ene kant bomen en de andere kant een rots partij en die kant moest ik ook naar toe. Na ongeveer 200 meter een paadje naar boven gevonden. Eenmaal boven naveel zweet een werkelijke schitterend uitzicht. Je loopt over een groot rots plateau met allemaal, wat het lijkt, ronde stenen. Je kan van hieruit over heel gotenburg heen kijken. Met aan de ene kant de grote brurg en de andere kant de zee. Na even te hebben genoten en op adem gekomen weer mijn weg vervolgt, want het werd toch iets te warm. Na een tijdje te hebben gelopen wees de gps weer de helling af. Na een tijdje dit te hebben aangezien toch de tocht naar beneden begonnen. Op mijn dooie gemak dit gedaan,want er lagen heel wat losse stenen en mos. Als het regend was dit niet te doen. Nog een stuk door een soort moeras heen moeten lopen. Het leek wel veen. En toen was het hek er met daarachter de steengroeve ongeveer 50 meter lager. Met knikkende knieen richting het einde van het hek gelopen op zoek naar de cache. Maar daar waren zoveel verstop plekken in alle hoeken en gaten gekeken,maar niks te vinden. Toen maar de gps het 0 punt opgezocht, deze wees 1 meter van de afgrond. Het was al zo warm en dan een uur aaan het zoeken en een blik in de afgrond ik wilde hem vinden.
De enige plek waar hij dan moest liggen heb ik gekeken, zo dicht bij de afgrond en nog een hele vakantie voor ons. Anders was hij gewoon weg. Ongedane zaken terug gekeerd.
Maarja effen snel terug was wel de zelfde weg terug en het was al slopend. Dezelfde helling naar boven. Elk boompje/struikje was zo verdort dat alles brak af. Na 2 keer te hebben gestop de top weer bereikt. Tuurlijk effe genoten van het uitzicht en toen weer verder terug naar de auto. Ik was blij weer bij de auto te zijn. Met de adrenaline nog in mijn lijf op de voorstoel geploft. Zo moet een terrracache zijn. Een hele schitterende en zeer mooi cache die ik iedereen wil aanraden.
Om 13”00 uur weer terug in de auto.
Zo weer op weg naar de volgende in zweden.
Deze ligt midden in de stad tussen de huizen
Tc 1 sweden
De auto tussen een paar flats in gezet en opweg naar de Cache, eenmaal op bestemming moesten we nog 20 meter naar voren. Dan hadden we even naar beneden moeten klimmen en tussen de treinen de cache moeten vinden. De vorige log gelezen klopte dat er zat een afwijking in van 20 meter. Maar overal waar we zochten de cache niet te vinden. Overal lag vuilnis en gehele stukken waren zwart van brand.
Niemand kwam ook uit de flat waar we langs gelopen hebben, daar moest de cache legger toch wonen.
De moed opgegeven de laatste keer dat ook deze gevonden was is 1-1-2005.
Toen maar weer terug in de auto richting hannover.
Met het maken van de cache borras kregen we nog bezoek van een kat die boven op de rotsen lag. Hij/zij kwam toch maar even naar beneden om een paar kopjes te geven en een aai over haar bol te krijgen. Dit was bij het uitzicht punt. Ik stond midden in de zon en kat lag lekker onder de struiken lang uit.
Nog even bij een andere waterval wezen kijken, maar hier geen cache van gemaakt, we draaide ons om onze linker voorband was lek. Gelukkig een spuitbus bij ons en deze erin gespoten. Rustig naar de tank station gereden en de band verder op gepompt. En onze reis weer hervat.

Weer lekker in de auto. Om 22:00 gingen we zweden uit en denemarken in. Nog even de brug een paar foto’s gemaakt waar ook de cache ligt. De brug was nu schitterend verlicht.
Toen toch maar weer doorgereden en om ongeveer 02:30 reden we duitsland in.
Om 06:00 stonden voor het b&b hotel in hannover. De receptie ging daar om 07:30 open. Dus maar even achterin de auto geslapen. John was nog zo’n fris als een hoentje. En dit na 1200 km en van 16:00 tot 6:00 in de auto.